που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Συνήθεις ερωτήσεις > IELTS
Συνήθεις ερωτήσεις: IELTS
 • Τι είναι το IELTS;
  Το IELTS αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή σε περισσότερα από 1,200 εκπαιδευτικά ιδρύματα, επαγγελματικούς συλλόγους και κρατικούς φορείς παγκοσμίως και είναι επίσης βασικό στοιχείο της διαδικασίας που ακολουθείται για τους αλλοδαπούς σε ορισμένες χώρες. Είτε θέλετε να σπουδάσετε, να εργαστείτε ή να ζήσετε στη Βρετανία, στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στο εξωτερικό, θα πρέπει να λάβετε μέρος στις εξετάσεις IELTS. Δεν αποτελεί πτυχίο αλλά είναι αποδεικτικό του επίπεδου γνώσης των Αγγλικών σας.
 • Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να συμμετάσχεις στις εξετάσεις ΙELTS ;
  To IELTS ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο Academic Module ή στο General Training Module, ανάλογα με το μελλοντικό πρόγραμμα τους. Δηλαδή υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές του IELTS Test.
 • Τί είναι το Academic Module και τί το General Training Module;
  Tο Academic Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης. Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε γυμνάσια, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.
 • Πότε γίνονται οι εξετάσεις για το IELTS;
  Το IELTS διενεργείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ`όλη τη διάρκεια του χρόνου.Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κατόπιν ειδικού διακανονισμού να λάβουν μέρος στις εξετάσεις μεγάλες ομάδες υποψηφίων στην περιοχή τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτησή τους, περίπου 2 εβδομάδες πριν. Στα περισσότερα εξεταστικά κέντρα οι εξετάσεις γίνονται μία φορά το μήνα , ή και συχνότερα, σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.
 • Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του IELTS;
  Τα αποτελέσματα βγαίνουν 2 εβδομάδες μετά τις εξετάσεις, και ακόμη πιο γρήγορα με την Υπηρεσία Ταχείας Βαθμολόγησης (Express Marking Service). Τα αποτελέσματά μπορούν επίσης να σταλούν απευθείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου και να εκδώθούν επιπλέον επικυρωμένα αντίγραφα του Εντύπου Αποτελεσμάτων (Test Report Form) από το Βρεττανικό Συμβούλιο το οποίο και διεξάγει τις τάσεις. Τα αποτελέσματα ισχύουν για 2 χρόνια


Προγράμματα Σπουδών